law

law

  • ۰
  • ۰

از مهم‎ترین و پرکاربردترین شرکت‎های تجاری، می‎توان به شرکت سهامی خاص، مسئولیت محدود و شرکت تضامنی اشاره کرد.شرکتهای تجاری

به زبان ساده، به دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی، “فرد یا شرکت” به منظور انجام فعالیتی به قصد کسب سود، می‎توان شرکت تجاری گفت.

به گزارش مجله دلتا، اعضای این شرکت، به اصطلاح شرکای شرکت محسوب می‎شوند که هریک از شرکا داشته‎های خود را به شرکت می‎آورند. این آورده‎ها جزء دارایی شرکت محسوب می‎شود و می‎توانند وجه نقد یا جنس یا کالا یا کار خود شرکا باشد.

شرکت های تجاری

انواع شرکت های تجاری

انواع شرکت های تجاری که در ماده 20 قانون تجارت آمده به این شرح است:

شرکت سهامی خاص، شرکت سهامی عام، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیرسهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت نسبی، شرکت تعاونی تولید و مصرف و شرکت‎های دانش‎بنیان.

شرکت های تجاری

شرکت های مهم تجاری:

از مهم‎ترین و پرکاربردترین شرکت‎ها، شرکت سهامی خاص، مسئولیت محدود و شرکت تضامنی است که در این‎جا این شرکت‎ها را معرفی می‎کنیم.

 شرکت سهامی خاص:

شرکت سهامی خاص با حداقل سه نفر سهامدار قابل تشکیل است و سهام‎ها نیز بدون نیاز به ثبت در دفتر اسناد رسمی قابل نقل و انتقال هستند.

در شرکت سهامی خاص الزاماً ۳۵٪ مبلغ اعلامی سرمایه می‌بایست به صورت نقد به حساب شرکت واریز شود و مسئولیت هر یک از سهامداران در مورد بدهی‌های شرکت محدود به مبلغ سرمایه‌گذاری شده در شرکت است و در صورت عدم کفایت مجبور نیستند اموال شخصی خود را در این راه مصرف کنند.

شرکت سهامی خاص شرکتی است که تمام سرمایه آن هنگام تأسیس منحصراً به وسیله مؤسسان تأمین می‎شود و مدیر شرکت سهامی خاص نمی‌تواند خارج از سرمایه‎گذاران باشد.

شرکت با مسئولیت محدود:

این شرکت از حداقل دو شریک تشکیل می‌شود؛ ولی در آن، مسئولیت شرکا در مقابل طلبکاران شرکت محدود به آورده‌ی آن‎ها در شرکت است و فرد طلبکار حق مطالبه طلب خود را از اموال شرکا ندارد. بزرگترین مزیت شرکت‎های مسئولیت محدود این است که هیچ‎گونه حداقل سرمایه‎ای برای آن در نظر گرفته نشده و با هر میزان سرمایه قابل ثبت است و الزامی برای ارائه مدرک مربوط به پرداخت سرمایه وجود ندارد.

شرکت تضامنی:

شرکت تضامنی شرکتی است که تحت اسم مخصوص “ذکر تضامنی بودن و اسم شرکا در نام شرکت” برای امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می‎شود؛ یعنی اگر دارایی شرکت برای تأمین تمام دیون کافی نباشد، هر یک از شرکا ضامن پرداخت تمام دیون هستند و مسئولیت نامحدودی در مقابل تمام تعهدات شرکت دارند. در ضمن، سه اصل:

  • مسئولیت تضامنی شرکا
  • غیرقابل‌انتقال بودن سهام شرکا
  • بیان اسم شرکا وتضامنی بودن در نام شرکت

 از دلایل اعتباربخشی به شرکت تضامنی هستند.

همچنین بخوانید:

نحوه دریافت خسارت ناشی از تصادفات رانندگی 

دیه به نرخ روز 

شهادت دروغ در دادگاه ؛ مجازات آن را بدانید 

هنگام تنظیم سند رسمی ملک به این موارد توجه کنید 

طلاق از طرف زن ؛ حق و حقوق او را حذف می کند؟ 

  • ۹۸/۰۴/۱۸
  • elham maraghi

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی